4.3.2017

THAT REAL INSTAGRAM MAKEUP LOOK - SUOSITUIN MEIKKILOOKKINI INSTAGRAMISSA


Tuossa yhtenä päivänä tein mielestäni aivan tavallisen ja jopa aavistuksen tylsän meikin töihin, heitin tukan löysälle nutturalle parilla pinnillä ja that's it. Ajattelin kuitenkin napsaista muutaman kuvan meikistä ja heitinkin yhden kuvan jo Instagramiin ennen kuin ehdin lookin blogissa esitellä. 

Kuvasta tuli jo muutamien tuntien aikana mun tykätyin kuva. Määrät ei ole huikeita, mutta suhteessa muihin, niin kuva oli tykätty. Miksi? Täysin baisic lookki ilman mitään erikoisia sävykomboja, glittereitä tai kanarianlinnun värejä. Lookista löytyy tosin aikas monta tämän hetken trendiä samassa paketissa. Toinen kuva samasta meikistä sai myös yllättävän paljon tykkäyksiä, vaikka postasin sen pari viikkoa myöhemmin perjantai-iltana, mikä ei ehkä ole optimaalisin prime time -aika saada IG-huomiota.


Asiaa en pohdi sillä, että kuvieni saama huomio tai tykkäykset olisi mulle henki ja elämä, mutta ero pisti merkittävästi itsellä silmään. Siispä tämän lyhyen empiirisen tutkimuksen ja siitä seuranneiden päätelmien pohjalta totean, että ainekset siihen oikeaan Instagram-meikkilookkiin lienevät melko yksinkertaiset. 

Tällaisesta meikistä on nopean meikin ominaisuudet kaukana. On contourattu, feikattu kulmakarvoja, lisätty irtoripsiä ja harvalta  tuskin löytyy sitä siipirajaustakaan luonnostaan. Pointtina kuitenkin on, että korostetaan niitä omien kasvojen parhaita puoliä. Silmämeikissä käytin sävyjä jotka korostaa silmieni väriä, poskilla sävyjä jotka luovat kauniin luonnollisen hehkun ja huulissa mennään maltilla sen ylirajauksen kanssa. Itse saan olla suhteellisen onnellinen tuon viimeisen kohdan kanssa, sillä näitä huulia ei juurikaan tarvitse ylirajata saadakseni ne näyttämään suuremmilta vaan lähinnä tasapainottaa ylä- ja alahuulen kokoeroa. 


Käsittelyvaiheessa tykkään kyllä käyttää blurria joskus rankemmallakin kädellä. Jos pointti on silmämeikissä, mun mielestä on ihan sama, jos meikkipohjaa on vähän blurrailtu. Itse olen suhteellisen itsevarmasti postaillut aikojen saatossa kuvia ja videoita, joissa olen ilman meikkiä, joten asian kanssa olen kyllä täysin sujut. Joskus sitä vain haluaa sen JLo glown suoraan photarista. Mutta kyllähän tämän suurin osa tietääkin. Sitten löytyy liuta niitä siloposkia, jotka näyttävät ennen ja jälkeen editoinnin täysin samalta. Itse kuulun vaihtelevasti molempiin, mutta viimeseen asti muokatut kuvat ovat mun makuuni, kaikki eivät siitä tykkää ja se on täysin fine. 


Hupaisaa kyllä en edes kirjoittanut ylös mitä tässä meikissä käytin, mutta vahvana veikkauksena esittäisin Urban Decayn Gwen Stefani luomiväripalettia sekä Naked ykköstä ja Ultimate Basicsia. Joku näistä varmasti osuu oikeaan. Huulilla saattaa olla UD:n Revolution lipgloss sävyssä Liar. Mutta ei tämä olisi eka kerta kun olen väärässä.

1 kommentti:

  1. Sinulla on niin kauniit kasvot, ettei niihin mitään "huonoa" meikkiä saa edes aikaiseksi:)

    VastaaPoista