27.3.2017

NYT KEHTAA KEHUA - YHTEISTYÖSSÄ DOVEN KANSSA


Paljon puhutaan tänä päivänä naisten ulkonäköpaineista ja millaiselta naisten ja tyttöjen tulisi näyttää. Mulla on ilo olla mukana Doven keväisessä kamppiksessa (kaupallinen yhteistyö), jossa saa nyt hyvillä mielin kehua niin läheisiään kuin itseäänkin. Dove on brändifilosofiassaan ja sitä seuranneessa Real Beauty -kampanjassaan nostanut esille erilaisuuden ja sen kauneuden. Totta kai kuvia käsitellään, teen sitä itsekin, mutta ei voida sivuuttaa sitä tosiasiaa että olemme kaikki erinäköisiä, -kokoisia sekä värisiä. Kaikki me olemme uniikkeja useilla erilaisilla ja upeilla tavoilla. Sitä on vain vaikea useimmiten muistaa, kun sosiaalisen median myötä ei voi välttyä siltä, että olisi itseään vertaamassa muihin. Ainakin minä olen useasti sortunut tähän.


Olen huomannut että oma ajatusmaailmani siitä miltä nykypäivän naisen tulisi näyttää on teinivuosien jälkeen alkanut menemään ajoittain kevyesti vinoon. Monesti puhutaan siitä rankasta teinivuosien vaiheesta kun keho, iho ja itsetunto ovat kaikki valtavassa myllerryksessä ja paineet ulkonäön suhteen ovat kovat. Tuolloin en itse henkilökohtaisesti tästä välittänyt. Olin onnellinen ja tyytyväinen siihen miltä näytin.


Niin sanotun aikuisiän saavutettuani epävarmuus alkoi kasvaa. Miltä näyttää terve ja upea tyttö ja nainen? Ajoittain saan napautettu itseni irti siitä epärealistisesta ja epäaidosta mielikuvasta ja silloin mua peilistä katsoo se nainen, joka on kyllä kehun jos toisenkin ansainnut. Mielestäni peilistä katsoessa pitäisi pystyä kehumaan itseään ainakin kolmesta asiasta, joihin on tyytyväinen. Joskus se onnistuu ja joskus se tuottaa hankaluuksia.


Meikkicounterilla työskennellässäni eräänä päivänä pisteelleni tuli asiakkaaksi nainen pienen tyttärensä kanssa. Peilin edessä keimaillut tyttö sanoi äidilleen, että hänkin tahtoo kokeilla jotain meikkiä. Äidin luvalla tyttö istui mun meikkipenkkiin ja hänelle sipaistiin hitusen poskipunaa ja aavistus huulikiiltoa. Tytön silmät tuikkivat meikkausvalojen loisteessa ja hän huokaisi syvään "mä olen niin kaunis!". 


Mistä me naiset saisimme takaisin tuon pienen tytön itsevarmuuden, jonka voimalla ollaan menty tutu päällä kerhoon tai ihastellaan omaa ulkonäköä kovaan ääneen tavaratalojen peileistä? Sen lisäksi että muistamme kehua aika ajoin itseämme, on myös hyvä muistaa kehua niitä läheisiä tai ihan vain tuntemattomiakin. Pieni spontaani kehu ystävälle tai kassajonossa kanssajonottajalle ei maksa mitään, mutta aivan varmasti se tekee molempien päivästä taas hitusen aurinkoisemman! Nytpä haastankin siis teidät kaikki lukijani ja bloggaajakolleegani kehumaan sekä itseänne että jotakuta läheistä. Kommentoi mistä pidät itsessäsi ja mitä arvostat jossakin läheisessäsi! 

Postauksen kuvissa ja  lopussa olevalla fiilis-videolla esiintyvät muuten mun lisäksi upeat pikkusiskoni, joiden kanssa heitimme pienen kuvaussession tätä postausta varten. Katsokaa kuinka kauniita he ovat! Aitoa iloa ja hymyä!


Henkilökohtaisen haasteen heitän vielä erikseen kahdelle ihanalle blogiystävälleni ja kolleegalleni. Näihin upeisiin naisiin olen saanut tutustua nimenomaan blogimaailman kautta. Pauliinan (All the Little Royals blogi) kanssa tapasimme aika lailla vuosi sitten. Kävimme kahvilla ja juttua olisi tullut vaikka millä mitalla. Pauliinan selfiet ovat fierce mutta jo ekalla tapaamiskerralla kävi ilmi, että Pauliina on maailman sydämellisimpiä ihmisiä!


Toinen kehuhaasteen vastaanottaja on Charlotta (Charlottaeve blogi). Charlotan kanssa tutustuimme myös ensin blogin ja sitten PR-tapahtumien kautta. Charlotta on klassinen kaunotar. Hänessä ihailen sitä, kuinka avoimesti hän tarttuu blogissaan ja somekanavillaan kauneusmaailman arempiinkin aiheisiin. 

Käykää tsekkaamassa nämä ihanat naiset ja katsokaa vielä alta löytyvä video. Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)6 kommenttia:

 1. Eikä! Aivan ihanan postaus, tulin heti hyvälle tuulelle. :) Mäkin muistan joskus, kun sipaisin miehen kummitytölle väritöntä puuteria ja sipauksen huulikiiltoa huulille. Voi sitä keikistelyn ja hymyilyn määrää peilin edessä! Siinä todellakin mallia otettavaksi.

  Kiitos haasteesta, hassua sinänsä, et just olin kirjottamassa itsevarmuudesta ja itserakkaudesta - ehkäpä otan haasteen vastaan nopeastikin! ;)

  <3 Charlotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Charlotta! :)<3 Noni, ajoitushan on sitten täydellinen! Jään innolla ootteleen että mitä kirjoittelet! :)

   Poista
 2. No sen lisäks, että oot UPEE ja kaunis ja kaikkea niin oot perhanan fiksu ja itsevarma sellasissa tilanteissa missä ite ainaki meen vaikeeks, ja ihailen sua siitä suuresti! IKÄVÄ pusuja pian nähdään

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana video:) Ihan rupesi herkistämään näin myönteinen ja raikas video:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sari! :) Tuosta tuli kyllä juuri sellainen mitä aiheen tiimoilta toivoinkin! :)

   Poista