10.2.2017

BEAUTY HACK #1 - KASVOÖLJYN HYÖDYT MEIKKIVOITEESEEN SEKOITETTUNA


Ajattelin, että voisi olla kiva näin sunnuntaipäivien ratoksi jakaa nopeita meikki- ja kauneusvinkkejä. Mikään näistä ei varmastikaan ole totaalisen uutta ja maata mullistavaa. Voisin kuitenkin olettaa, että mahdollisesti aina jollekin löytyy jokin uusi näppärä vinkki.
 
Tänään ajattelin puhua kasvoöljystä ja sen käytöstä meikkipohjassa. On varmasti käynyt hyvin selkeästi ilmi, että meikäläisellä on erittäin öljyinen iho. Siitä huolimatta suosin ennemmin kuulasta dewya lopputulosta, kuin totaalisen mattaa.

Tätä öljyn kanssa kikkailua on näkynyt Instagramissa ja Youtubessa paljon, joten voi olla että tämä on tullut aiemminkin vastaan.  Pointtina on se, että meikkivoidetta levittäessä siveltimeen tai meikkisieneen tiputetaan muutama tippa kasvoöljyä ennen kuin lähdetään meikkivoidetta levittämään.

Miksi (mun mielestä) kasvoöljyä kannattaa lisätä meikkivoiteeseen?

1. Meikkivoide työstyy iholle kauniisti ja kevyesti. Auttaa myös mattaisia meikkivoiteita levittymään nätisti kuivemmallakin iholla.
2. Lopputulos on kuulas ja todella hehkuva.
3. Öljy myös lisää hoitavuutta ja kosteutusta meikkipohjaan.
4. Tietyissä tapauksissa saattaa myös estää primerin rullaamista työstettäessä.


Itse suosin tätä silloin, kun haluan meikin olevan todella kuulas ja jos iho on päässyt kuivakkaan kuntoon. Tällöin meikkivoide ei nappaa niin herkästi kiinni kuiviin kohtiin. Tykkään käyttää tätä kikkaa myös täsmäiskuna silmänalusalueella häivyttäessä tuhteja nestemäisiä tai vahamaisia peiteaineita. Näin peiteaine ei pakkaannu pieniin juonteisiin niin helposti.

Ensisijaisesti öljyn kanssa olen käyttänyt bufferisivellintä, sillä koen öljyn menevän vähän hukkaan kosteassa meikkisienessä, kun sieni kuitenkin sitä jonkin verran imaisee itseenä. Pari tippaa vain meikkivoidesiveltimeen ja blendaamaan. Mielestäni paras tapa on levittää meikkivoide ensin laikuiksi kasvoille ja lähteä siitä sitten levittämään siveltimellä, johon on tiputettu pari tilkkaa öljyä.

Millaisesta öljystä sitten on tarkalleen kyse? Makuja on monia ja monesta hintaluokasta löytyy tähän sopivia tuotteita. Itselläni on ollut käytössä Dermosilin Skin Comfort kasvoöljy (11,50€), Biothermin Liquid Glow* (noin 40€) , Loreal Parisin Extraordinary Oil (17,90€) sekä Mossan Vitamin Cocktail (13,50€).


Kaikki ovat toimineet moitteetta. Mossan öljy on aavistuksen "sameampi" kuin muut kokeilemani kasvoöljyt. Mä olen käyttänyt nimenomaan kasvoöljyä, eli en osaa sanoa miten käy, jos siveltimeen lurauttaa Bio-Oilia tai jotain vartaloöljyä. Lopputulos voi olla hieman tymäkämpi ja "tahmeampi".

Toivottavasti jollekin tuli ihan uutta inspistä meikkipohjan työstöön tai osui uusia kiinnostavia tuotteita haaviin. Ensi sunnuntaina taas palataan uusien vinkkien kanssa!

*affiliate-linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti