19.12.2016

ESTEE LAUDER SULTRY NUDES


Tein jotain täysin ennen kuulumatonta. Ostin paletin. Kalliin paletin. Estee Lauderin paletin. Mun ainut kosketus Estee Lauderiin on lapsuudesta, kun ihastelin äitini kultahylsyistä Lauderin punaa. Eikä mennyt kuin jotain 20 vuotta ja nyt mulla on ikioma Lauder kaapissa. Kyseessä on merkin uusi neljäntoista sävyn luomiväripaletti. Paletista löytyy kylmä smoky-versio sekä tämä lämmin Sultry Nudes.

Paletin pakkaus on ihanan ja kalliin tuntuinen. Yleisesti palettien muotoilussa arvostan sitä perinteistä teräväkulmaista suorakulmion muotoa. Ne vaan on helpompi stokata sen mallisina, öhöm... Erittäin mieluisan muotoilun lisäksi paletista löytyy peili, joka mulle ei varsinaisesti tuo lisäarvoa. Paletista ei hukkatilaa löydy ja setissä tuleva kaksipäinen sivellin on aikuisten oikeesti hyvä!


Paletista löytyy paljon helmiä ja sitten muutama huti. 64,90 maksavassa paletissa hutien määrä ei mielestäni voi olla kovin korkea (suositeltavaa olisi täysi nollatoleranssi). Nämä flopit ovat shimmerisiä ja ongelmana on se, ettei pigmenttiä vain irtoa, vaikka sävyt ovat pannussa todella kauniin hohtavan näköisiä.


Ylläoleva kuva on paletin pohjasta, jossa löytyy eriteltyinä vielä kaikki paletin sävyt. Pearl/Matte on selkeästi kuitenkin helmiäinen, matta on todella matta ja shimmerinen todella hohtava. Harmi ettei sävyille ole nimiä, olisivat niin paljon helpompi muistaa kuin tylsät numerot.

Paletin ulkonäkö on yleisesti todella ammattimaisen näköinen ja sävyt ovat näppärät ja yleispätevät niin enemmän meikkaavalle kuin maltillisellekin meikkailijalle. Kahta kullan ja kuparin sävyistä luomiväriä lukuunottamatta paletti on hyvin viileän ruskean sävyinen. Paletista löytyy enimmäkseen vaaleita ja keskitummia sävyjä. Jos mielii kunnon tummaa silmämeikkiä, hoituu se tämän paletin tapauksessa mattasävyillä.


Vasemmanpuoleisista kuudesta shimmerisestä sävystä alarivi oli laadultaan melko huono. Ylärivin sävyt ovat ihanan pigmenttisiä, mutta alarivistä ei irronnut läheskään yhtä hyvin väriä. Nämä sävyt ovat niitä perus sävyjä, joihin ei ikinä tule iskettyä silmäänsä, mutta joita tulee usein käytettyä "täytesävyinä" silmämeikissä.


Paletin ehdottomasti paras asia ovat mattasävyt. Ihan huikee pigmentti, myös tuossa vaaleassa sävyssä. Väriskaalakin on hyvä - vaalea kermanvärinen, taupe, kylmä tummanruskea ja musta. Musta on enemmänkin hiilen musta ja työstettävyys on todella hyvä! Mikään ei karise eikä jytkähdä ensihipaisulla.


Oikealla puolella olevat hohtavat sävyt taas ovat ihanan pigmenttisiä ja voidemaisen tuntuisia koostumukseltaan. Nämä ovat niitä sävyjä, joille ehdottomasti tulee enemmän käyttöä (mattasävyjen rinnalla) sillä rakastan kullan sävyjä meikissää. Kahden eri kultaisen sävyn lisäksi löytyy yksi tumman luumun sävyinen ja vaalea helmiäinen, joka sopii korostuksiin. 


En löytänyt varmaa tietoa onko sivellin synteettinen vai luonnonkarvaa, mutta synteettiseltä ainakin tuntuu. Viistopäätä en hirveästi ole itse käyttänyt, kevyeen alaripsirajan häivyttämiseen tämä tosin on kyllä näppärä. Toinen pää, jossa on shader-tyyppinen sivellin, on ihan huippu! Tällä on hyvä levittää esimerkiksi aksenttisävy liikkuvalle uomelle tai tehdä smoky-tyylinen alarajaus. Oikeasti siis pätevä sivellin. 


Paletin mukana tulee myös ohjeet muutaman erilaisen meikkilookin luomiseen. Näppärät ohjeet jos kaipaa hyviä vinkkejä omien meikkirutiinien päivittämiseen tai on vasta perehtymisasteella erilaisten silmämeikkien luomiseen.

Yleisesti siis todella pätevä paletti, jossa on muuten todella hyvä laatu niitä kahta hutia lukuunottamatta. Tää on juuri sellainen paletti, jonka nappaa reissuun mukaan, sillä tällä saa tehty sekä päivä- että iltameikit. Jos etsii jotain jännittäviä nuden sävyjä niin tämä ei ehkä tarjoa niin paljoa jännitystä.

Paletti on ymmärtääkseni limited edition ja omani hankin Helsingin keskustan Sokokselta. Myös Victoria Beckham -paletti näytti upealta, mutta paletin suolainen hinta kyllä palautti samoin tein takaisin maanpinnalle. Seuraavaksi kyllä täytynee kokeilla Estee Lauderin Double Wear -meikkivoidetta, siitä kun on saanut kuulla niin paljon hyvää! 4 kommenttia:

 1. Tää on niin upea paletti! Kaunis meikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Paletti on kyllä upea, mutta tuo pigmenttiongelma on harmillinen osassa sävyistä :/

   Poista
 2. Myös Smoky Nights-paletin ongelma on pigmenttisyydessä. Väriä ei vain tartu. En suosittele ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en suosittele minäkään, sillä halvemmalla saa aivan yhtä kohtuullisia paletteja.

   Poista